top of page

Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors - könyvajánló



Orvos-Tóth Noémi: Öröklött sors c. műve már régóta vezeti a sikerlistákat. A könyv arról szól, hogy hogyan befolyásolja a sorsunkat a család, amibe beleszülettünk. A szerző többek között olyan kérdésekre ad választ, mint --

  • Mit jelent megélni azt, hogy nem várták a születésünket, vagy azt, hogy nem olyan neműnek vártak a szüleink, mint amik lettünk?

  • Hogyan formálja jellemünket az, hogy hányadik gyerekként születtünk a családunkba?

  • Hogyan befolyásolja a sorsunkat, ha megszületésünk előtt a szüleink elveszítettek már egy (vagy akár több) gyereket?

  • Kik azok a „funkciógyerekek”, és hogyan élik meg ezt a szerepet?

  • Hogyan vonul végig vörös jelként az életünkön a gyermekkorban megélt szeretethiány, elhanyagolás vagy erőszak?

  • Hogyan hatnak ránk tudat alatt a féltve őrzött, soha ki nem mondott családi titkok?

  • Hogyan okozhatnak stresszt a családunktól átvett hitrendszerek, világlátási módok?

  • Hogyan lehetséges az, hogy felmenőink traumájának lenyomata valamiképpen ott van a mi lelkünkben is? Hogy kerül oda? Hogyan gátolhat ez minket abban, hogy azt az életet éljük, amire vágyunk?

A könyvből megtudhatjuk, amikor valamilyen elakadásunk van az életünkben – például érthetetlen szorongások vagy félelmek gyötörnek minket; sorra kudarcba fulladnak a párkapcsolataink; úgy érezzük, nem tudjuk szeretni magunkat, vagy éppen azt gondoljuk, nem vagyunk szerethetőek; nem tudunk túllépni egy nehéz helyzeten; nem tudunk nemet mondani, és még sorolhatnám – a probléma gyökerét sokszor a kora gyerekkorban, sőt, magzati korban fogjuk megtalálni. De az is igen gyakori, hogy felmenőink stresszét, hitrendszerét, félelmét, traumáját, világlátását hordozzuk magunkban mintegy örökségként. Ezek között sok olyan van, ami már nem szolgál minket, és komoly akadálya annak, hogy a saját életünket éljük.


A szerző önismereti munkára biztat minket; minden fejezet végén kérdéseket talál az olvasó, amiket megválaszolva a családi történéseken keresztül jobban megértheti önmagát.

Ha ez nem elég, ha nem boldogulsz, szívesen segítek neked a One Brain kineziológia módszerével, ami az érzelmi stresszek beazonosítására és oldására alkalmas.


bottom of page