top of page

Bach-virágtanácsadás

MIKOR LEHET RÁ SZÜKSÉGED?

​​Akkor, ha nem érzed magad kiegyensúlyozottnak és/vagy nem tudsz továbblépni valamelyik életterületeden, mert valamilyen blokkoló érzelem akadályoz ebben (félelem, bizonytalanság, érdektelenség, magányosság-érzés, túlérzékenység, kétségbeesés, aggódás).

A BACH-VIRÁGTERÁPIÁRÓL ÁLTALÁBAN

A Bach-virágterápia egy egyszerű és mellékhatásoktól mentes holisztikus rendszer, melyet egy angol orvos, dr. Edward Bach hozott létre a 30-as években. Nem fitoterápia, és nem aromaterápia; hatásmechanizmusában leginkább a homeopátiához, és a Schüssler terápiához hasonlít. Maga a rendszer 38, főleg vadvirágokból álló, speciálisan előállított kivonatot – eszenciát –, és egy ötkomponensű keveréket tartalmaz.

Testi és lelki problémák érzelmi okainak kezelésére, megszüntetésére és megelőzésére szolgál – úgy, hogy közben finoman harmonizálja a személyiséget. Tehát -- hasonlóan a One Brain kineziológiához, itt is érzelmekkel dolgozunk: a Bach-virágterápia sem a tünetet kezeli és nem a tünetekre hat, hanem az azt kiváltó lelki és érzelmi probléma gyökereire.

 

Abban is hasonlít a One Brainhez, hogy ez is legalább 50 %-ban egy egészségnevelési tevékenység, ahol azt próbáljuk tudatosítani a kliensben, hogy azokat az élethelyzeteket, azokat az érzelmi reakciókat, amik érzelmi kibillenéshez vagy betegséghez vezettek -- vagy vezethetnek -- a jövőben hogyan tudja elkerülni.

 

Nagyszerű továbbá a hétköznapi, akut közérzeti zavarok, nehéz élethelyzetek támogatására – mintegy házipatika-szerűen alkalmazva. Gondolhatunk például itt egy vizsga előtti szorongásra, vagy beilleszkedésre egy új közösségbe.

HOGYAN ZAJLIK EGY TANÁCSADÁS?

A találkozás alkalmával (jelenleg csak online formában vehető igénybe) a kliens elmondja, hogy milyen probléma, élethelyzet nyomasztja, a tanácsadó pedig próbálja minél pontosabban megragadni azokat az érzelmi motívumokat, amik a problémát fenntartják, és ezeket lefordítja az eszenciák nyelvére. Összeállít egy keveréket, amit meghatározott ideig kell szedni, melynek hatására beindul a változás.

A módszer előnye, hogy nem allergizál – virágpor-allergiások is szedhetik --, nem lehet túladagolni, gyerekek is szedhetik. Állatoknak, növényeknek is adható, mert ugyanúgy hat rájuk is.

A tanácsadás időtartama kb. 45-50 perc

HÁNY TALÁLKOZÁS KELL?

Függ attól, hogy régóta fennálló üggyel dolgozunk-e, vagy egy akut problémával; átmeneti nehéz élethelyzettel. Éppen ezért a változás mindenkinél a saját ütemében következik be.

bottom of page