top of page

A BIOLOGIKÁRÓL ÁLTALÁBAN

A biologika nem egy módszer, hanem egy szemléletmód a betegségekkel, elváltozásokkal kapcsolatosan. Ennek a szemléletnek a segítségével lehet dolgozni attól függően, hogy a segítő személynek mi van az eszköztárában: kineziológia, pszichoterápia, energiagyógyítás, stb.

 

A biologika a dr. Hamer német orvos által, a 70-es évek végétől kidolgozott Germanische Neue Medizin® kutatásain alapul. Hamer doktor felfedezte, hogy minden érzelmi konfliktus egy specifikus nyomot hagy az agyban, ami egy CT felvételen is jól megfigyelhető. És mivel minden egyes agyterület egy bizonyos szövetet vagy szervet irányít, ezért az elváltozás jellegéből vissza lehet következtetni arra az érzelmi konfliktusra, ami ezt kiváltotta. 

 

Elmélete szerint a betegségnek, elváltozásnak két fázisa van: a konfliktusaktív szakasz, amikor az érzelmi konfliktus jellegétől függően egy sejtszaporulat, egy sorvadási folyamat, vagy funkciócsökkenési, funkció-kimaradási folyamat veszi kezdetét, majd következik a megoldás utáni szakasz, amikor a sejtszaporulat elbontásra kerül, illetve a sorvadás újjáépül. Ennek lehetnek kellemetlen, fájdalmas és veszélyes tünetei is, ezért feltétlenül szükséges az orvosi nyomon követés, illetve kezelés.

HOGYAN ZAJLIK EGY TANÁCSADÁS?

A konzulens feladata itt az, hogy a klienssel közösen végiggondolják, hogy az elváltozást, betegséget milyen érzelmi konfliktus váltotta ki. Már maga a tudatosítás elindíthat egy változást, illetve ennek ismeretében lehet ezzel tovább dolgozni.

 

Nem elhanyagolható a szemlélet az egészségnevelés szempontjából sem, hiszen ha a kliens tudja már, hogy milyen érzelmi konfliktusai idéznek elő, tartanak fenn, vagy újítanak fel betegséget, akkor ez akár egy prevenció is lehet a jövőre nézve. 

 

Ezt a szemléletet szükség esetén támpontként használom a kezeléseim során.

bottom of page