top of page

Érzelmi evés IV.

Az előző részben az érzelmi evés leküzdésével kapcsolatban olvashattunk. Az utolsó részben arról lesz szó, hogyan tud neked segíteni a kineziológia és a Bach eszenciák.

A kineziológiai oldás során többek közt ránézünk, hogy milyen – étkezéshez kötődő berögződött hitrendszereid vannak; mik azok az érzelmek, amik hatására kibillensz az egyensúlyodból; vannak-e olyan konkrét helyzetek, vagy személyek, akik beletolnak az érzelmi evésbe.


Megvizsgáljuk, mi lenne neked először a legfontosabb ahhoz, hogy elindulj a javulás útján. Megnézzük azt is, hogy mennyire bántod magad az evési kilengéseidért, mennyi bűntudatod van emiatt. Oldjuk azokat a blokkokat, stresszeket, amik akadályozzák a változás elindítását az életedben, végül megtaláljuk a saját megoldásaidat arra az esetre, amikor újra szembetalálkozol azokkal az élethelyzetekkel, amik kiváltják belőled az érzelmi evést.


A Bach virágeszenciák kétféleképpen tudják segíteni ezt a folyamatot. Finoman kiegyensúlyozzák azokat a kibillent érzelmi állapotokat (pl. félelem, szorongás, kétségbeesés, fásultság, sikertelenség-érzés, stb.), amik kiváltják az érzelmi evést. Másrészt segítenek abban, hogy elköteleződj a változás iránt, és ha ez már megtörtént, akkor azok az akadályok, amikkel szükségszerűen találkozni fogsz, ne tudjanak téged eltéríteni az utadról.


Hangsúlyozni kell, hogy nem passzívan vagy benne ebben a folyamatban -- a kineziológus itt csak végigkísér egy felismerési folyamaton -- ám a felelősséget a saját változásodért mindenképpen neked kell vállalnod!

Könyvajánló:

Doreen Virtue: Szüntelen éhség (Édesvíz kiadó)

Kommentare


bottom of page